Card Rosu pentru Romania

27-05-2018
Berlin
C O M U N I C A T  D E  P R E S A
 
Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)
Solidaritate Internationala fara precedent impotriva legalizarii masacrului canin
 
 
In Romania, timp de 20 de ani, uciderea constanta a cainilor fara stapan s-a dovedit a fi o metoda ineficienta, care, desi la prima vedere ilogic, a condus la cresterea populatiei canine comunitare.
In Romania, uciderea cainilor a sustinut abuzul, barbaria si coruptia.
 
                Ca urmarea a adoptarii de catre Parlamentul Romaniei a legii care ar „legaliza” uciderea cainilor a condus la initierea a numeroase si ample actiuni de protest la nivel  international .
                Sub egida „We say NU”  mii de cetateni europeni au protestat pana in prezent in cca 15 orase din Europa precum Londra, Berlin, Bruxel, Bonn, Bern, Kohln, Viena, Milano. Mii de cetateni si-au anuntat participarea la protestele care se desfasoara in continuare, zilnic, in fata ambasadelor/consulatelor Romaniei in Germania, Grecia, Polonia, Austria, Finlanda, Spania, Olanda, Bulgaria. “RED CARD FOR ROMANIA” a devenit cartea de vizita a iubitorilor de animale de pretutindeni ce protesteaza impotriva abuzurilor fata de caini, fata de protectorii acestora, fata de masacrul pentru care si-au dat girul politicienii romani.
 
                Europa cere stoparea abuzurilor, stoparea oricarei initiative legislative de eutanasie, implementarea unui program de gestionare populatiei canine, care sa fie eficient si sa respecte valorile morale.
                ''Este scandalos ca in 2013 in Romania are loc uciderea in masa a cainilor, ca nu se poate depasi starea de lasitate, brutalitate si crima. Europa este profund socata de situatia din Romania si nenumarate proteste au loc in aproape toate tarile europene. Niciodata pana acum nu au iesit mii de oameni in toata Europa care sa protesteze in strada impotriva Romaniei si in favoarea animalelor. Nenumarate petitii si scrisori de protest au fost indreptate catre Parlamentul European, Guvernul Romaniei si Curtea Constitutionala. Mii de oameni au scris chiar Papei Francisc. Uciderea cainilor in Romania este doar o afacere profitabila! Stopati acest masacru si deveniti responsabili pentru animalele strazii! Mai bine stimulati pe cei care adopta un caine in loc sa platiti sa-l ucida!
                Multe petitii solicita expulzarea Romaniei din Uniunea Europeana! Pentru ca Romania a ajuns o rusine pentru Uniunea Europeana si pentru ca cetatenii europeni nu accepta ca banii lor sa fie utilizati pentru uciderea brutala a cainilor!'' a declarat pentru FNPA, Printesa Maja de Hohenzollern.
 
                Vocea societatii civile internationale se alatura astfel celor peste 5000 de romani care si-au manifestat indignarea in strada, in ultimele zile, in Bucuresti, Timisoara, Oradea, Brasov, Arad, Cluj, Constanta si in alte orase, in semn de protest fata de atrocitatile care au inceput deja sa apara pe fondul instigarii la cruzime si fata de masacrul care se doreste a fi initiat.
 
Carmen ARSENE
 
Presedinte
Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)
 

Urgente Adapost

Citeste si...

Micky_inainte_de_operatie_3
Domnul din imagine se cheamă Micky. Este un căţel foarte inteligent care bântuie pe uliţele satului Dumitrana , Oraş Măgurele. Este un căţel bătrân care a înfruntat multe ierni geroase şi multe laţuri puse de localnic...

Vezi si alte articole...

DSCN8098

O iarna de cosmar

Am fost izolati o luna. Din cauza inzapezirii drumurilor, nu s-a mai putut ajunge cu masina in adapost. Desi la momentul cand a inceput situatia asta, aveam in ...
Detalii
IMG_2319

Ziua Internationala a Animalelor celebrata prin ... UCIDERE!

C O M U N I C A T D E P R E S A Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) Motto: "suferintele impuse rasei animale formeaza cel mai negru capitol  ...
Detalii
smd9y1

VINO Sambata, 8 martie in strada! Opune-te Uciderii Cainilor!!

Toate tarile din Europa s-au aliat cauzei cainilor fara stapan din Romania ! CEL MARE MARE PROTEST INTERNATIONAL organizat vreodata! INITIAT DE COMUNITATEA INTE ...
Detalii