Exista solutii pentru cainii fara stapan

Batuti, alungati, loviti de masini, flamanzi, insetati, tremurand de frig si frica, cainii fara stapan au devenit, de multi ani, o prezenta cotidiana pe strazile Romaniei. Ochii lor, cersind iubire, te surprind unde te astepti mai putin.

Oare cum au ajuns pe strazi? Autoritatile clameaza demolarile din epoca Ceausescu. Dar ei exista chiar si in satele unde nu s-a clintit nici o caramida! Cauza este ABANDONUL DIN PROPRIETATE PRIVATA. Detinatorii de animale, ignorand total perspectiva aparitiei unor pui nedoriti, atunci cand acestia apar, ii lasa sa creasca pana la o luna sau doua si apoi ii abandoneaza pe strazi, pe campuri, in paduri, fara sa se gandeasca nici-un moment la suferinta acelor biete suflete, fara posibilitatea de a se hrani si adaposti dar mai ales de a se feri de cruzimea oamenilor.

Lipsa de responsabilitate a autoritatilor si de educatie civica a cetatenilor au facut din bietii caini o problema sociala. O problema sociala? O rezolvam imediat, au decis autoritatile. Ii omoram! Doar la atat i-a dus mintea. Oare chiar sa nu existe o solutie civilizata, europeana, umana?! Exista, dar presupune o abordare responsabila, etica si morala. CASTREAZA, VACCINEAZA si RETURNEAZA este singura metoda care a rezolvat problema, pe termen lung si definitiv, in tarile civilizate care s-au confruntat cu aceasta problema dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial. Aceasta metoda presupune existenta pe strazi pentru inca o perioada de circa 7 ani a unor exemplare fara stapan, dar acestea fiind fara potential de inmultire, vaccinate si in responsabilitatea unor iubitori de animale nu mai prezinta nici un pericol pentru comunitate.

Sa nu uitam ca prima lege pentru protectia animalelor a dat-o Dumnezeu: porunca 6: “Sa nu ucizi !”. PUNCT. Le-a interzis oamenilor sa comita biocid. Daca s-ar fi referit numai la oameni ar fi poruncit “Sa nu ucizi oameni !”

Urgente Adapost

Citeste si...

Vezi si alte articole...

Berlin

Card Rosu pentru Romania

C O M U N I C A T D E P R E S A Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) Solidaritate Internationala fara precedent impotriva legalizarii masacrului canin In Romania, timp de 20 de ani, uciderea constanta a ...
adapost4

Proiect Adapost

Asta e proiectul nostru (adapostul din vis !) Preturile nu sunt la zi, sunt cele de la momentul cand am facut calculele, acum materialele de constructie sunt mai ieftine, cel putin plasa bordurata stiu sigur ca e mai ief ...