Demersuri catre autoritati facute de asociatia noastra

  • Demersurile facute de-a lungul timpului, care v-au fost prezentate deja, s-au constituit, in principal, intr-o presiune constanta asupra autoritatilor, si desi, pana in ianuarie 2008, nu au generat schimbari de fond in legislatia ce reglementeaza domeniul protectiei animalelor, au reusit sa opreasca multe initiative ale autoritatilor centrale si locale, cu urmari dureroase atat pentru animale cat si pentru noi. Multe proiecte de hotarari au fost scoase de pe ordinea de zi si chiar hotarari ale consiliilor primariilor, care incalcau grosolan toate legile acestei tari, inclusiv Constitutia, nu s-au mai aplicat, in urma obiectiilor facute de asociatia noastra.
  • Urmare sesizarii facute de asociatia noastra catre Primul Ministru Calin Popescu Tariceanu, prin care se reclama ca Ministerul Internelor si Reformei Administrative nu se implica in aplicarea prevederilor Legii nr.205/2004, s-a incheiat Protocolul de colaborare nr. 37/29.09.2007, intre Inspectoratul General al Politiei Romane si Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor (am considerat ca federatie este mai reprezentativa decat o asociatie). In baza acestui protocol, politia este obligata sa dea curs oricarei sesizari ale unor acte de cruzime contra animalelor si sa constituie colective mixte cu reprezentanti ai imputernicitilor federatiei, pentru efectuarea cercetarii respective.
  • Reprezentantul asociatiei noastre Maria Beck, alaturi de repezentanti ai altor asociatii, a facut parte din colectivul consultativ pentru modificarea si completarea Legii nr.204/2005 si a OUG nr.155/2001 si asa cum deja se stie, Initiativa senatorului Marius Marinescu de modificare a Legii nr.205/2004 s-a materializat in Legea nr.9/2008. Imediat dupa inceperea sesiuni parlamentare 2009, vom face demersuri pentru ca Initiativa de modificare si completare a OUG 155/2001, care a fost blocata la Comisia de administratie din Camera Deputatilor, sa fie finalizata, astfel incat, sa avem, cat mai repede, un instrument legal pentru rezolvarea conform normelor europene, uman si pe termen lung a problemei animalelor fara stapan (abandonate, pierdute sau confiscate in baza legii nr.9/2008).
  • De asemenea reprezentantul nostru, impreuna cu reprezentanti ai altor asociatii, a facut parte din colectivul care a purtat negocieri cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara, pentru:
    • elaborarea Normelor de aplicare a Legii nr.205/2004 (Legea nr.9/2008)
    • definitivarea Initiativei legislative pentru modificarea si completarea OUG NR.155/2001 (Legea nr.227/2002).
  • Asociatia noastra, alaturi de alte asociatii, face parte din colectivul care, impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, participa la programul de rezolvare a problemei cainilor si pisicilor fara stapan, prin castrare, marcare, inregistrare si returnare, singura metoda care a dat rezultate in toate tarile care s-au confruntat cu aceasta problema si au rezolvat-o.

Urgente Adapost

Citeste si...

Vezi si alte articole...

ciumpandica1

Cand aveam 2 luni, m-am trezit pe marginea drumului...

Salut, Ma numesc Ciumpandica. Cand aveam 2 luni, nu stiu ce s-a intamplat cu mine, m-am trezit pe marginea drumului, cu piciorusele din fata zdrobite. Norocul meu ca a trecut pe-acolo un baiat cu suflet mare, Manu, care ...
IMG_0353

Marco, minunea alba, cu ochi de om

Un peisaj de toamna tarzie, cu forme apocaliptice, copaci strigand cu crengi filiforme si moarte catre cer, ne insotea pe un drum de tara, care parca pleca de nicaieri si ajungea niciunde. Tristetea naturii isi pusese am ...