Athos, Georgel si Grasa sunt cainii nostri

Sunt caini pe care ii ingrijim si protejam de ani de zile. Ei traiesc in langa blocul nostru. Sunt castrati, vaccinati, deparazitati, cu carnete de sanatate. In urma cu cativa ani, cand a aparut in zona noastra, Georgel era un pui plin de demodecie, fara un fir de par, numai rani. Nici nu ne dadeam seama ce culoare ar putea avea. L-am tratat, l-am uns cu alifii, l-am spalat cu solutii, i-am dat pastile, i-am facut injectii, l-am facut bine.

Grasa e batrana, greoaie, friguroasa. Athos, lupul, e cel mai tanar, desi nici el nu prea mai e…

Dupa ani de zile in care ne-am luptat pentru ei cu neiubitorii de animale, intr-un final, toata lumea a inteles ca e mai bine sa convietuim cu niste caini pe care ii cunoastem si ne cunosc si ei, castrati (care nu se mai inmultesc), vaccinati si deparazitati, decat cu unii mereu noi.

In fiecara iarna le faceam cainilor custi din carton in care sa se adaposteasca. Iarna aceasta am reusim sa le facem custi solide de lemn. Totul era ok, custile aveau un aspect civilizat, cineva facea zilnic curatenie nu numai in zona custilor ci in toata gradina blocului, iar cei trei caini erau fericiti. Pana cand cu ceva timp in urma, in bloc s-a aciuat un tip, concubinul unei locatare. Tip care uraste animalele, drept pentru care, in urma cu o saptamana, exact inainte de ultima ninsoare, a luat cele 3 custi de lemn si le-a aruncat undeva pe camp.

Din bunastarea cu care se obisnuisera, cainii s-au trezit deodata in ninsoare si ploaie, sub cerul liber. Acum se invart derutati pe strada si nu inteleg deloc ce s-a intamplat cu casutele lor…

Am facut cat de repede am putut o cusca din carton, pentru Grasa,  in care se adapostesc pe rand, cand unul, cand altul…Din fericire, au fost cateva zile ceva mai calde, dar urmeaza plaie si ninsoare.

Va rugam sa ne ajutati sa le facem din nou custi de lemn celor 3 caini. Ne e greu sa le facem singuri, avem cheltuieli foarte mari cu ingrijirea celor peste 400 de caini din adapostul asociatiei (cu hrana, motorina, lemne pentru gatit, piese pentru reparat masina defecta, etc), nu mai putem suporta si aceasta noua cheltuiala.

Cine doreste, ne poate ajuta facand o donatie in contul asociatiei (RO57RNCB0080005661200001) pentru cumpararea sau construirea unor custi noi. Pentru donatii, va rugam sa specificati ‘pentru custi’ . Orice ajutor este binevenit. Va multumim.

Cum puteti ajuta

Ne puteti sustine cauza prin intermediul PayPal, sau puteti dona 2% din impozitul anual pe venitul dumneavoastra.

Conturi bancare (deschise la BCR, Agentia Sala Palatului, Bucuresti)

RO57RNCB0080005661200001 (RON)

RO30RNCB0080005661200002 (EUR)

Cod Swift: RNCBROBU