Despre noi

Asociatia pentru Protectia Animalelor “IA-MA ACASA” a luat fiinta, oficial, la 23 septembrie 2004, desi colectivul nostru era implicat de mult mai multi ani in protectia animalelor.

Membrii fondatori sunt de toate profesiile: medic, informaticieni, inginer, coafeza, someri, pensionari. Dincolo de diferentele profesionale, ne-a unit pe toti dragostea fata de animale si dorinta de a face ce sta in puterile noastre pentru salvarea lor.

Nici un aspect al acestei activitati nu ne-a fost strain: sute de animale castrate, salvate de la moarte, date spre adoptie, adoptate chiar de noi - ne-am umplut casele cu ele, atat noi cat si prietenii nostri - si toate astea in conditiile in care aproape nimeni nu contribuia material cu nimic. Ne-am asumat toate greutatile, nu ne-a obligat nimeni s-o facem, poate doar dragostea, respectul pentru animale si credinta profunda ca orice forma de viata este opera lui Dumnezeu, iar noi oamenii, facuti dupa chipul si asemanarea Lui, avem datoria morala sa-I protejam Creatia.

Confruntati zilnic cu cruzimea oamenilor, cu mentalitati greu de demontat, cu obtuzitatea autoritatilor, cu legislatia schioapa si anacronica, am continuat sa aparam aceste minunate fiinteanimalele, care nu mint, nu insala, nu ucid din placere si care ne dau lectii de iubire absoluta, dezinteresata, de morala si sacrificiu suprem.

Chiar daca ati accesat site-ul nostru din pura curiozitate, chiar daca nu iubiti animalele, faptul ca v-ati oprit cateva minute asupra acestei probleme ne da speranta ca, undeva, in adancul sufletului dumneavoastra, exista loc si pentru aceste biete fiinte, neajutorate, exploatate, abuzate si profund nedreptatite. Zilnic dispar de pe Pamant 17 specii de animale si plante. In acest ritm, nu este deloc departe ziua in care OMUL, aflat in fruntea lantului trofic, se va uita inapoi si va vedea ca nu mai e nimeni. Ghiciti, cine urmeaza ?!?

Maria Beck, Director Departament Relatia cu autoritatile, mass-media, reclamatii, petitii, sesizariDoina Lintoiu, Director Departament administrativ, derulare/implementare programe si fund-rising
Luiza Grigorescu, Director Departament adoptii

Cum puteti ajuta

Ne puteti sustine cauza prin intermediul PayPal, sau puteti dona 2% din impozitul anual pe venitul dumneavoastra.

Conturi bancare (deschise la BCR, Agentia Sala Palatului, Bucuresti)

RO57RNCB0080005661200001 (RON)

RO30RNCB0080005661200002 (EUR)

Cod Swift: RNCBROBU