Ziua Internationala a Animalelor celebrata prin ... UCIDERE!

C O M U N I C A T  D E  P R E S A

 Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

 Motto: "suferintele impuse rasei animale formeaza cel mai negru capitol din istoria umanitatii.", Edward Augustus Freeman, istoric

 4 octombrie, Ziua Internationala a Animalelor, ne readuce in memorie inceputurile, atunci cand omul si animalele traiau in comuniune, dragoste si respect. Intre timp omul a suferit o degradare rapida.

La nivel global exista insa pasi importanti inspre o reconsiderare a statutului nostru insa Romania este permanent cea de pe urma, poticnandu-se adesea in drumul spre civilizatie, referindu-ne aici cel putin la conduita fata de animale.

In toata lumea animalele sunt celebrate azi.

Si Romania „celebreaza”, ridicand la rang de lege uciderea unei specii: cainele. Adica acel animal pe care, in urma cu mii de ani omul l-a adus din padure, l-a domesticit, l-a pus alaturi sa-i tina companie ori sa-l pazeasca si de atunci au facut istorie impreuna. Adesea ignorant, omul a permis inmultirea necontrolata, cainele care nu a mai avut loc in curtea lui a devenit maidanez, iar autoritatea publica, decizionala, a transformat maidanezul intr-o industrie! Asa asistam azi la goana dupa maidanezi, pe sume colosale, oferite de primarii, asistam la uciderea lor, asistam la dramele societatii afectate de atrocitatile din strada si din lagarele hingherilor. Autoritatea statala impinge Romania sa intre intr-un proces de degradare si sa se asocieze cu hingherii si crima!

Daca animalul care ne-a insotit, ne-a protejat, ne-a bucurat, este acum haituit, schingiuit, umilit, omorat care ar putea fi speranta celorlalte animale si incotro mergem?!

PROTECTIA animalelor, a TUTUROR ANIMALELOR, este datoria noastra si DREPTUL LOR. Inca nu le recunoastem pe deplin drepturile, iar dreptul suprem, “la viata”, il ignoram in totalitate atunci cand vorbim de animalele „de interes economic” pe care le inmultim si le crestem pentru a le ucide, incarcandu-ne viata, clipa de clipa, atat moral, spiritual cat si fizic.

Pana cand vom constientiza cu totii ca animalele ne-au fost lasate in grija si nu in posesie, ca utilizarea lor in modul in care o facem astazi este un act de violenta asupra lor si a vrerii Creatorului, pana cand vom invata ca iubirea si compasiunea sunt cele mai importante calitati ale fiintei noastre, va trebui sa invatam sa respectam cel putin dreptul lor la o viata demna.

Carmen ARSENE

 

Presedinte

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

cmarsene@yahoo.comoffice@fnpa.ro

Tel. 0744156133Articole Similare

Ziua Internationala a Animalelor celebrata prin ... UCIDERE!

Ziua Internationala a Animalelor celebrata prin ... UCIDERE!

C O M U N I C A T D E P R E S A Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) Motto: "suferintele impuse rasei animale formeaza cel mai negru capitol din istoria umanitatii.", Edward Augustus Freeman, istoric 4 octombrie, Ziua Internation...
VINO Sambata, 8 martie in strada! Opune-te Uciderii Cainilor!!

VINO Sambata, 8 martie in strada! Opune-te Uciderii Cainilor!!

Toate tarile din Europa s-au aliat cauzei cainilor fara stapan din Romania ! CEL MARE MARE PROTEST INTERNATIONAL organizat vreodata! INITIAT DE COMUNITATEA INTERNATIONALA! in 70 orase din Europa (si nu numai) IMPOTRIVA UCIDERII CAINILOR DIN ROMANI...
O iarna de cosmar

O iarna de cosmar

Am fost izolati o luna. Din cauza inzapezirii drumurilor, nu s-a mai putut ajunge cu masina in adapost. Desi la momentul cand a inceput situatia asta, aveam in adapost rezerve de 4 tone de paine, o tona de mezeluri (asta din pacate ramasa blocata ...


Cum puteti ajuta

Ne puteti sustine cauza prin intermediul PayPal, sau puteti dona 2% din impozitul anual pe venitul dumneavoastra.

Conturi bancare (deschise la BCR, Agentia Sala Palatului, Bucuresti)

RO57RNCB0080005661200001 (RON)

RO30RNCB0080005661200002 (EUR)

Cod Swift: RNCBROBU